Hlavní obsah

Rej masek vyzrál v Mikulově nad počasím

Novinky, Dana Smrčková

Karneval na sněhu beze sněhu? Na zahradě mikulovské školky Zelený ráj nebylo v sobotu 15. ledna nic nemožné. Občanské sdružení 7 DNÍ tam totiž spolu s mateřskou školou uspořádalo zábavné odpoledne pro nejmenší. A nakonec došlo i na boby a sněhuláky.

Foto: Martin Tesařík

Přehazování "sněhu".

Článek

Dostaveníčko plné písniček, tancování a her si nenechaly ujít na tři desítky dětí. Některé byly k nerozeznání od pejsků, dráčků, klaunů, indiánů, princezen nebo spidermanů. Kostýmy přitom oblékli i někteří dospělí. Promenádu převleků vystřídalo dovádění na bobech po umělé trávě, malování zimních obrázků a nechyběly ani sněhové disciplíny.

Pohádkové bytosti i zvířátka proto s vidinou bonbónu hlava nehlava přehazovaly sníh a strefovaly se sněhovou koulí do sněhuláka. Co na tom, že bílou nadílku nahradil kopec pomačkaných novin a sněhulák byl jenom z kartonu. I tak bylo v areálu školky veselo.

Ve svém živlu se ocitl taky pirát Vašík Svěchota, kterého na karneval doprovodila babička se svým partnerem. „Malý se sem moc těšil a myslím, že vůbec nevadí, že není sníh. Organizátoři to zvládli bravurně,“ pochvalovala si Aloisie Janotová z Mikulova.

Akce měla svoji premiéru. „Nechali jsme se inspirovat zápisy ze starých kronik dětských sdružení, které hovoří o pořádání sáňkyád na sněhu,“ vysvětlila za organizátory Jiřina Falková, jak ve sdružení na nápad přišli.

Karneval vyvrcholil soutěží masek. Na šest z nich čekala sladká odměna. Porota rozhodla, že si na dortu doma pochutná Křemílek s Vochomůrkou (Julinka a Kryštůfek K.), beruška (Sašenka B.), čarodějnice s prasátkem (Amálka S.), motýlek (Adrianka T.), jahoda (Luborek Č.) a šašek (Sárinka O.).

S prázdnou však neodešel nikdo. Kromě čaje na zahřátí a koláčků dostal každý účastník tabulku čokolády. „Neobešli bychom se bez podpory Nadace VIA a Vodafone, poděkování patří rovněž mateřské škole a rodičům,“ uzavřela Falková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám