Hlavní obsah

Regionální knihovna v Karviné své brány otevře v létě

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karvinská knihovna, která prošla kompletní rekonstrukcí a měla se slavnostně otevřít 1. května, bude ještě na nějaký čas uzavřena.

Foto: Milan Haluška

Nová knihovna

Článek

Stavební práce skončily již loni na podzim. Od té doby se knihovna zvelebuje zevnitř. Příjezdové cesty jsou hotové, zeleň vysazená a čtenáři tak jen čekají na slavnostní otevření.

"Brání tomu však zdržení kvůli termínům výběrových řízení na dodání počítačové techniky a dalšího vybavení knihovny. Otevření se tak čtenáři dočkají v letních měsících," uvedla mluvčí města Šárka Swiderová.

Zcela nová hlavní budova centrální knihovny nabízí okolo 60 tisíc knih, z toho 15 tisíc z nich je určeno pro děti. V přízemí se bude nacházet oddělení, kde si na své příjdou děti a mládež. V prvním patře bude speciální oddělení beletrie, které je určeno dospělým a druhé patro bude sloužit čtenářům naučné literatury.

V budově nechybí ani čítarna, literární salónek, kavárna s velkou terasou. Čtenáři budou mít také možnost připojení na internet nebo využití multimediálních učeben a kinosálu pro zhruba 60 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám