Hlavní obsah

Radovan Lipus přiveze do broumovského kláštera Stesk kavárenského povaleče

Novinky, Kateřina Ostradecká

Do broumovského benediktinského kláštera míří režisér a spoluautor známého televizního cyklu Šumná města Radovan Lipus se svým pořadem Stesk kavárenského povaleče.

Foto: Kateřina Ostradecká

Radovan Lipus

Článek

Netradiční hudebně-literární podvečer se uskuteční v rámci pravidelného kulturního programu ArtCafé, ve středu 23. května od 19 hodin v sále Kreslírna v národní památce broumovského kláštera. Bude se povídat, zpívat a hrát na klavír, to vše v atmosféře navozující kavárenské prostředí.

„Radovan Lipus je nejen autorem oblíbeného dokumentárního cyklu České televize Šumná města o moderní architektuře českých měst, ale i režisérem divadelní inscenace HRA-NIC-e o historii Broumovska, která se vloni a předloni hrála ve Dřevníku a kterou mají Broumovští jistě v živé paměti. Stesk kavárenského povaleče je nevšedním pořadem, během něhož publikum sedí u svých stolů, popíjí kávu a stává se tak součástí kavárenského dění. Během večera se představí také členové Národního divadla Moravskoslezského v Ostravě Anna Cónová a Miroslav Rataj,“ uvedla Dana Černotová, hlavní koordinátorka programu ArtCafé broumovského kláštera.

Vstupenky za 150 Kč nebo za 100 Kč (pro členy klubu ArtCafé) je možné zakoupit buď v klášterní kavárně Café Dientzenhofer, online na webu v kalendáři akcí, nebo přímo na místě. Pořádá Agentura pro rozvoj Broumovska.

Reklama

Výběr článků

Načítám