Hlavní obsah

Psí skokan přežil pád ze druhé patra, neskákal prý poprvé

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavně že přežil. Psí anděl bděl nad krátkosrstým křížencem, který včera vyskočil oknem z 2. patra v ulici Pujmanové v Praze 4. Strážníky přivolala žena, která slyšela tlumený pád těžšího předmětu. Uviděla kulhajícího psa, plazícího se na trávník. Mikročip určil majitelku, ta si skokana vyzvedla.

Foto: MPP

Čtvernohý skokan

Článek

Oznamovatelka uvedla strážníkům, že kromě psa si všimla i otevřených oken ve 2. patře nejbližšího domu. Pes neměl krvácivé zranění, ale utrpěl šok. Jednalo se o krátkosrstého křížence střední velikosti světle hnědé barvy s bílým antiparazitním obojkem.

„Pomocí mikročipu se podařilo ve slovenské databázi psů zjistit telefonický kontakt na majitele, který ale telefon nezvedal. Na zvonek u bytu, odkud měl pes vypadnout, nikdo nereagoval. Otřeseného psa převezli do trojského útulku pro opuštěná zvířata Městské policie Praha, kde mu ošetřovatelé ošetřili drobná zranění. Zde si ho pak vyzvedla majitelka. Podle jejích slov v minulosti z okna již skočil. Tak snad bude mít tento skokan životů jako kočka,” informovala mluvčí MPP Irena Seifertová.

Reklama

Výběr článků

Načítám