Hlavní obsah

Průmysl ve Světlé nad Sázavou je zklamáním, přiznává starosta

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starosta Světlé nad Sázavou Jan Tourek přiznává, že to, jak se ve Světlé nad Sázavou vyvíjí průmyslová zóna, je pro něj zklamáním.

Foto: Michaela Poláková

Městský úřad Světlá nad Sázavou

Článek

Již ve volbách Jan Tourek měl jako jednu ze svých priorit, že rozšíří průmyslovou zónu. Nic nového se však ve městě skla neděje. "Zatím se zřejmě průmyslová zóna rozšiřovat nebude. My sice máme za areálem světelských skláren pozemky o velikosti 10,5 hektaru a v příštím roce bychom rádi tuto průmyslovou zónu zasíťovali, ale zatím jen sháníme zájemce." popisuje situaci Tourek.

Zájemci o tyto pozemky však byli: "Bohužel firma BJS, která projevila o tyto pozemky zájem, přesněji o 2,5 hektaru, změnila své plány. Jednali jsme ještě s jednou firmou, která vyrábí technické sklo. Mě osobně velmi zaujala a byla zajímavá, chtěla postavit halu na ploše tří hektarů, jenže se jí změnilo schéma odběratelů, kteří byli z pomezí Česka a Slovenska. Nakonec jsme poslali plány ještě jedné firmě, která vyrábí stavební stroje, ale s tou zatím k nějakému bližšímu jednání nedošlo." pokračuje Tourek.

Další průmyslová zóna se nachází u věznice. "Zde jsou průmyslu vyhrazeny pozemky tři. Ten největší o ploše 1,2 hektaru si koupila firma Levimo z Humpolce, ale zatím ještě nezačala stavět." popisuje Tourek.

Světlá tedy stále bude městem skla, aspoň prozatím. Tourek však nehází flintu do žita: "Vývoj v průmyslové zóně mě opravdu mrzí, je to jedna z mých hlavních priorit, a proto bych chtěl do Světlé sehnat investora. Ale snažit se budu dál a uvidíme, jak to dopadne.

Reklama

Výběr článků

Načítám