Hlavní obsah

Projekt Plzeňský kraj – bezpečný kraj slaví druhé výročí své existence

Novinky, Alena Lochmannová

Před dvěma roky byl program Bezpečný kraj oficiálně spuštěn v prvních třech městech Plzeňského kraje. Výroční konference projektu proběhla v úterý 19. června v prostorách Vědeckotechnického parku Plzeň.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Projekt Plzeňský kraj – bezpečný kraj slaví druhé výročí své existence.

Článek

O slavnostní zahájení setkání se postaral ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Jaromír Kníže, který ve svém vystoupení vyzdvihl význam a přínos celého projektu. Následovalo vyhodnocení projektu jeho koordinátory.

Koordinátor projektu Zdeněk Weber zhodnotil druhý rok projektu Plzeňský kraj – bezpečný kraj jako úspěšný.

"Došlo k zapojení dalších měst a obcí Plzeňského kraje, takže v současné době jejich počet stoupl již na 27. Byla podpořena celá řada místních bezpečnostních projektů. Vedle budování či rozšiřování městských kamerových dohledových systémů se dostávají do popředí zájmu jednotlivých měst a obcí také dopravní řešení, jejichž cílem je zvýšení bezpečnosti právě v oblasti silničního provozu. Celková částka, která byla na podporu bezpečnostních aktivit v rámci projektu vynaložena, tak již dosáhla bezmála 24 miliony korun," uvedl Zdeněk Weber.

Na konferenci pak měli prostor zástupci jednotlivých měst, obcí a zapojených subjektů, aby informovali ostatní účastníky konference o svých aktivitách a plánech.

Představen byl mimo jiné zajímavý projekt Horské služby ČR nebo zajímavé informace z praktického využití techniky pořízené v rámci projektu Plzeňský kraj – bezpečný kraj na obvodní oddělení policie ČR v Železné Rudě.

Své nezanedbatelné místo v rámci projektu měly i ve druhém roce jeho fungování celokrajské aktivity. Za nejvýznamnější lze označit projekt "eBezpečnost" zaměřený na bezpečnost dětí při jejich využívání internetu nebo projekt "Bezpečí pro seniory".

Další významnou skupinu připravovaných aktivit pak představují činnosti směřující do oblasti podpory veřejného zdraví, které byly v rámci projektu Zdravý Plzeňský kraj koncem loňského roku zařazeny do projektu Plzeňský kraj – bezpečný kraj.

Reklama

Výběr článků

Načítám