Hlavní obsah

Program Otáčivého hlediště Český Krumlov pro rok 2014 byl odtajněn

Novinky, Hana Mráčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva na českokrumlovském otáčivém hledišti skončila sezóna 2013, připravuje se sezóna následující. Letos se na "otáčku" odehrálo celkem 85 představení, která zhlédlo na 50 tisíc diváků. Co divákům přinese léto 2014?

Foto: Petr Hasal

Cesta kolem světa

Článek

Pro sezónu 2014 na Otáčivém hledišti připravuje Jihočeské divadlo, které je provozovatelem „točny“, celkem osm inscenací.

Zahájí ji 12. června obnovená premiéra romantické komedie Tři mušketýři - divadelní adaptace slavného románu A. Dumase z pera M. Glasera a O. Šubrtové. Bránice diváků polechtá i Dekameron na motivy díla renesančního básníka Giovanniho Boccaccia.

Činohru vystřídá operní soubor, který uvede nové nastudování opery Antonína Dvořáka Rusalka, v němž budou účinkovat zajímavé pěvecké tváře známé i na evropských operních scénách. Následovat bude první americký muzikál uvedený v Čechách Divotvorný hrnec a opět činoherní počin, komedie Sluha dvou pánů v režii Jiřího Menzela.

Baletní soubor se před otáčivé hlediště vrátí s tanečním zpracováním dramatu Carmen a soubor Malého divadla uvede pohádkově laděná akční představení pro celou rodinu Cesta kolem světa a Pták Ohnivák a lišák Zorro.

Předprodej vstupenek byl zahájen již 9. září 2013 a příjemnou zprávou pro diváky jistě je, že se jejich ceny nezvyšují a pohybují se v letošních cenových kategoriích.

Vstupenky je možné rezervovat na webových stránkách www.otacivehlediste.cz nebo na pokladně Jihočeského divadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám