Hlavní obsah

Přípravy na festival Colours of Ostrava jsou v plném proudu

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Colours of Ostrava nabídne od 14. do 17. července na celkem 16 scénách přes 160 kapel, DJs, filmů, diskuzí, workshopů a divadel. Momentálně je ve fázi příprav.

Foto: David Werb

Colours of Ostrava

Článek

"Festival má nejsilnější program ve své historii a je žánrově opravdu hodně barevný," sdělila ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Hlavními hvězdami letošního ročníku budou například: kapela Nicka Cavea Grinderman, irská skupina Clannad, senegalský zpěvák Youssou N'Dour, z českých pak budou zářit Nightwork, Divoký Bill, tradiční Monkey Business a mnoho dalších.

"Letošní novinkou je dřívější zahájení čtvrtečního programu, který je hned od počátku nabitý hvězdami. Oproti předchozím ročníkům nabízí festival také limitovaný počet jednodenních vstupenek – tisíc kusů na každý den, v prodeji budou od 16. června," dodala Holušová.

Pro návštěvníky zůstane zachována loni osvědčená druhá lávka přes řeku Ostravici či velkokapacitní divácké tribuny. Pro zdravotně znevýhodněné návštěvníky je připraven projekt Colours bez bariér. Protože účast bude opět obrovská a bude hodně jídla a pití, i doneseného, bude zvýšený důraz letos kladen také na třídění odpadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám