Hlavní obsah

Příprava na sanaci Skatulova Hliníku je v plném proudu

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sanace skládky Skatulův Hliník, která leží v trase obchvatu Frýdku-Místku, by mohla začít ještě letos. V současné době se vyřizují nutné administrativní náležitosti. V návaznosti na období vegetačního klidu by pak mohly být zahájeny přípravné práce.

Foto: Jana Matějíková

jednání o sanaci skládky Skatulův Hliník u primátora města

Článek

Vedení města o tom v pondělí informoval Mojmír Zálešák, obchodní ředitel společnosti SITA CZ, která vyhrála veřejnou zakázku na sanaci skládky vypsanou ministerstvem financí. 

„Sanace Skatulova Hliníku je pro město významná hned ze dvou důvodů. Tím prvním a zásadním je samozřejmě obchvat, bývalá skládka se nachází v trase obchvatu a musí být odstraněna ještě před nebo současně s jeho výstavbou. Druhým neméně důležitým důvodem je, že z území města zmizí ekologická zátěž po Válcovnách plechu, které na ni ukládaly odpad z výroby, často s obsahem škodlivých látek,“ řekl náměstek Karel Deutscher.

Realizátor státní zakázky je nakloněn vzájemné komunikaci. Na schůzce s vedením města také přislíbil účast na zářijovém zastupitelstvu města, kde by měl všechny přítomné seznámit s postupem prací, včetně nakládání s vytěženými odpady i kontaminovanými vodami, ale také například s mírou dopravního zatížení, protože odvoz materiálu ze skládky zatíží dopravu ve městě.   

Smlouva na sanaci Skatulova Hliníku za téměř 649 miliónů korun bez DPH byla uzavřena mezi Ministerstvem financí ČR a společností SITA CZ a. s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám