Hlavní obsah

Přihlaste své umění na Made in Mikulov

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barvy, štětce, hrnčířský kruh, fotoaparát, jehly, látky nebo příze jim ve volném čase dělají společnost. Neprofesionální výtvarníci. Dočasným domovem jejich tvorby se už popáté stane mikulovská Galerie Efram. Kdo v ní chce vystavovat, může se už teď hlásit.

Foto: Dana Smrčková

Loni přitahovala pozornost třeba nápaditá socha motorkáře.

Článek

Made in Mikulov je název tradiční výstavy, která představuje díla uměleckých nadšenců z Mikulova a okolí. Interiér galerie tak rok co rok zaplní obrazy, keramika, výšivky, grafika, koláže, šperky, krajky, textilní výrobky, sošky a další objekty z nejrůznějších materiálů.

Loni akce dokonce překročila hranice Jihomoravského kraje, když se do ní zapojily dvě výtvarnice z Prahy. „Čtvrtý ročník byl rekordní i v počtu účastníků, současně vystavovalo osmatřicet zájemců,“ připomněla provozovatelka galerie Sylva Chludilová.

Podmínky účasti podle ní zůstávají stejné. Zapojit se můžou lidé všech věkových kategorií. „Přednostní právo mají sice Mikulovští, ale jako každý rok se budu snažit vyhovět všem,“ doplnila s tím, že kromě nováčků ráda přivítá i známé tváře. Ty mnohdy ukáží, jakého pokroku během roku dosáhly. A ostýchaví můžou zůstat klidně v anonymitě.

Všichni budou mít navíc příležitost konzultovat výsledky svého snažení a další směřování s odborným poradcem. Autor, který nejvíce zaujme, dostane šanci prezentovat se samostatně, plán galerie pro tuto sezónu s ním už počítá. Z loňských účastníků měla v létě vlastní výstavu Michaela Bezděková.

„Fandím každému, kdo se kromě své profese věnuje tomu, co je mu nejbližší. Velmi mě těší, když se tito rekreační umělci rozhodnou svěřit svá dílka Eframu, aby se jimi mohli potěšit ostatní. Bývá to koneckonců jedna z nejnavštěvovanějších výstav,“ zmínila Chludilová.

Kdo se chce stát součástí Made in Mikulov 2012, může ji kontaktovat na mailu sylva.chludilova@seznam.cz nebo telefonu 723 329 770. Originálním výtvorům se formální ani obsahové meze nekladou. Díla je nutné doručit nejpozději do 12. února. Vernisáž se uskuteční o týden později.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám