Hlavní obsah

Při zápisu do první třídy v Třemošnici některé děti překvapily svými znalostmi

Novinky, Pavel Kalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době od 15. ledna do poloviny února se na všech základních školách konají zápisy do prvních tříd.

Foto: Pavel Kalina

Malý Dominik Veselý překvapil

Článek

Ve čtvrtek 24. ledna se uskutečnil zápis do první třídy na také v základní škole v Třemošnici. Děti byly přivítány v krásně vyzdobených třídách učiteli a dalším pedagogickým personálem. Po provedených nezbytných administrativních úkonech, přešly děti do další třídy. Zde je přivítaly pohádkové bytosti, s nimiž si děti hrály.

„V případě, že rodiče žádali o odklad nástupu svých dětí do první třídy, měli předložit lékařská doporučení. Očekáváme, že k zápisu přijde přes třicet dětí a odklad dětí bude minimální," informoval ředitel školy Lubomír Marek.

Přicházející děti byly dobře připraveny v mateřské škole. Znají barvy, čísla, říkanky, básničky a umí držet psací potřeby. Budoucí prvňačka Simonka Palečková sdělila, že do školy se moc těší, od Ježíška dostala školní tašku, penál a další věci. Malý Dominik Veselý překvapil při pohovoru paní učitelku, dokázal se s ní domluvit anglicky.

„Opět po pěti letech „propadnu“ z páté třídy do první. Výchova dětí jde dopředu a je doba dávno pryč, kdy ve škole řádila rákoska. Snažíme se pokaždé s dětmi dohodnout a domluva vždy pomáhá," uvedla s úsměvem budoucí učitelka žáků první třídy a výchovná poradkyně Eva Štolfová.

Základní škola v Třemošnici před Vánocemi obměnila počítačovou třídu novými výkonnými počítači. Třídy jsou moderně vybaveny interaktivní tabulemi a další technikou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám