Hlavní obsah

Prestižní umělecká škola nabízí studium i dospělým

Novinky, Vladimír Šmehlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravská Střední umělecká škola a gymnázium patří mezi nejlepší školy svého druhu v České republice. Nabízí studijní obory, které jsou na Moravě zcela ojedinělé. Design moderního šperku, kamenosochařství nebo třeba multimediální tvorbu.

Foto: www.umelecka.cz
Článek

Střední umělecká škola nově nabízí i dvouleté pomaturitní studium multimediální tvorby a designu, které je zakončeno maturitní zkouškou z odborných předmětů. Posluchači nového oboru se naučí, ve dvouletém studijním cyklu, pracovat s grafickými programy, vytvářet animace a mnoho dalšího. Audiovize a design jsou základem oboru, který mohou na umělecké škole studovat i dospělí. 

Střední umělecká škola a gymnázium funguje v Ostravě už od roku 1993. Proslavila se především šperkařstvím. Absolventi školy sklízí úspěchy i na poli reklamní grafiky, web designu a mnoha dalších oborech výtvarného umění.

Škola se také může pochlubit dobrými výsledky v úspěšnosti maturit. V Moravskoslezském kraji se umístila na třetím místě v pořadí všech středních škol. V České republice je k dnešnímu dni 62 středních uměleckých škol, ta ostravská je považována za špičku ve svém oboru.  

Zájemci o studium na umělecké škole se mohou obrátit přímo na sekretariát školy. Podrobné informace o studiu najdete na www.umelecka.cz 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám