Hlavní obsah

Představení nové sezóny Národního divadla Brno uvedou tváře diváků

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Originální formou přibližuje své inscenace Národní divadlo Brno. Po dvě sezóny zaplavilo ulice tvářemi zaměstnanců. Jejich snímky se objevily také na původních pohlednicích. Představení následující sezóny tentokrát uvedou a představí tváře diváků.

Foto: Národní divadlo Brno

Článek

Portréty vystihující či jistým způsobem ladící s charakterem jednotlivých inscenací byly dosud voleny z řad herců, pak zaměstnanců, jejichž tváře zůstávají běžně divákům skryty. Nyní Národní divadlo Brno vyhlašuje casting na kampaň, kterou představí nejen nové inscenace, ale i samotné diváky.

Návštěvníky z města a okolí tak upozorní na připravované premiéry všech tří souborů: činohry, opery a baletu. Patronem každé inscenace se stane jeden z diváků, jehož portrét bude provázet titul v několika vlnách propagace v ulicích města Brna, na internetu a sociálních sítích.

„Máme zájem poznat své diváky a poděkovat jim za jejich přízeň. Kampaní chceme zdůraznit, že naše snaha a práce by bez nich neměla smysl. Neméně důležité je pro nás i vyslání signálu, že NdB je otevřenou kulturní institucí, jež je určená všem,“ uvedl ředitel divadla Martin Glaser.

Stát se tváří nové sezóny Národního divadla může každý. Již proto, že každý člověk je jedinečný. Stejně jako jeho tvář. Předem nelze odhadnout, která se ocitne mezi těmi pravými, hledanými pro některý z šestnácti konkrétních titulů činohry, baletu či opery.

„Nehledáme profesionální modely, ale skutečné a pravdivé tváře. Casting proto není nijak omezen. Divadlo by mělo být naším zrcadlem a tak, jako je pestrý a různorodý jeho repertoár, taková by měla být i výsledná kampaň. Měla by být radostí pro vás i pro nás,” upřesnil fotograf Ivan Pinkava. 

Casting se uskuteční ve čtvrtek 28. dubna ve foyer divadla Reduta, od 14.00 do 20.00 hodin. Pořízeny budou snímky zájemců z řad veřejnosti. Z těch bude pak vybráno šestnáct osob pro budoucí fotografování kampaně. Šanci být tváří Národního divadla Brno mají i ti, kteří se na casting nemohou dostavit, ale pošlou nejpozději do 30. dubna svou fotografii na adresu casting@ndbrno.cz. Osobní účast se však upřednostňuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám