Hlavní obsah

Před sedmi týdny vyšel z vězení a už je znovu za mřížemi

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z policejní cely, kam ho umístili zlínští policisté kvůli krádežím, putoval do vazební věznice v minulých dnech osmačtyřicetiletý recidivista z Havířova, který si už odpykal 25 trestů.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Zlínští kriminalisté ho obvinili ze spáchání trestných činů krádež, neoprávněné užívání cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustil od začátku března do poloviny dubna. V případě odsouzení mu nyní hrozí až pětileté vězení,“ informovala dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Muž si ve dvou případech bez vědomí majitelů ‚vypůjčil‘ osobní vozidla zaparkovaná v areálu firmy v Otrokovicích a využíval je k cestám po České republice i zahraničí. Nejprve jezdil deset dnů se Škodou Fabia a pak auto zaparkoval na podobném místě, kde ho vzal. V druhém případě neoprávněně šest dní užíval Volkswagen Caddy, vůz poté zaparkoval v Otrokovicích, kde ho vypátrali policisté.

„V dalších pěti případech ukradl z kanceláří v Napajedlích, Otrokovicích a dalších místech peněženky s platebními kartami. Prostřednictvím platebních karet zaplatil a vybral z bankomatů téměř 50 tisíc korun a pokusil se o výběr dalších 23 tisíc korun. Obviněný se ke všem nekalostem přiznal s tím, že veškeré utržené finanční prostředky využil pro vlastní potřebu,“ řekla policistka.

Recidivista byl dvacetkrát trestaný v České republice a pětkrát v zahraničí, veskrze pro majetkovou trestnou činnost. „Z výkonu trestu odnětí svobody ho propustili poslední únorový den letošního roku a hned následující den neoprávněně užil osobní vozidlo. Na svobodě si pobyl pouhých sedm týdnů,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám