Hlavní obsah

Pražští a brněnští stepaři ovládli mistrovství republiky

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pražské sportovní haly AC Sparta Podvinný mlýn se v sobotu 2. června sjelo téměř 400 nejlepších stepařů z celé České republiky.

Foto: Petr Krupička
Článek

Ti zde v rámci nejmasovější taneční soutěže Dance Life Tour 2012 bojovali nejen o tituly mistrů ČR, ale zároveň o nominace na mistrovství světa v tap dance, které proběhne závěrem roku v německé Riese. Šlo opravdu o velké boje stepařů, diváci viděli neuvěřitelné choreografie a neskutečné taneční výkony. A my známe vítěze.

S deseti tituly mistrů ČR odjížděli ze soutěže tanečníci pražského TS Andrea, kteří získali tři zlaté medaile s formacemi, čtyři s malými skupinami, dvě se sóly a duety a jednu s produkcí. S šesti tituly mistrů odjížděli i brněnští tanečníci TŠ R+P, čtyři zlaté medaile vyhráli  tanečníci TS No Feet a po jedné zlaté si odvážely i taneční kluby Brooch, Czech Dance Benefit Society a Taneční studio Alka Praha. Všichni medailisté budou Českou republiku reprezentovat na světovém šampionátu v německé Riese, který proběhne 4. až 8. prosince letošního roku.

„Soutěžilo celkem 144 soutěžních jednotek, což je opravdu hodně. Oproti ostatním mistrovstvím ČR v rámci DLT 2012 se totiž naše mistrovství liší tím, že nesoutěží jen formace, ale i sólisté, dueta, malé skupiny, malé skupiny tria a produkce,“ popsala systém soutěže její spoluorganizátorka Andrea Myslivečková z pražského tanečního studia Andrea, který patří mezi nejúspěšnější české stepařské kluby u nás.

Pyšní se již několika tituly mistrů světa, z nichž dva získala dětská formace (2008 a 2009), další dva si z Riesy odvážela v roce 2010 juniorská formace a dětské duo. A v loňském roce si juniorští tanečníci tohoto klubu odváželi tituly mistrů světa za malou skupinu i formaci. A TS Andrea měla také nepočetnější zastoupení na letošním mistrovství České republiky, kam vyslala 94 svých stepařů, dalším početným klubem byla TŠ R+P Brno s 61 stepaři a Fidgety Feet Hradec Králové se 43.

Dorazily ale i další silné kluby jako BROOCH, DDM Horní Počernice, TS PULS SVČ Opava, HANNY DANCE, Tap Dance Company AVALANCHE, FOUR TAPS, TS NO FEET, SUNNY TAP dance studio, Škola stepu J+A, Karlovy Vary a další. „Největší boje proběhly v dětské a juniorské kategorii sólistek, kde se přihlásilo shodně 13 tanečnic a v juniorské a hlavní kategorii malých skupin,“ dodala Andrea Myslivečková.

Největší taneční událost roku Dance Life Tour 2012 probíhá po celé České republice již popáté pod křídly občanského sdružení Czech Dance Organization, které má jako jediné v České republice právo nominovat tanečníky na mezinárodní soutěže IDO. Jen v loňském roce se této nejmasovější soutěže zúčastnilo více než 12 000 tanečníků z celkem 225 klubů z celé republiky a v tanečních soubojích se utkalo téměř 840 tanečních choreografií. Nejlepších 3266 tanečníků pak reprezentovalo Českou republiku v roce 2011 na 17 mezinárodních soutěžích IDO a vybojovalo neuvěřitelných 39 titulů mistrů světa a 15 titulů mistrů Evropy.

Více na www.czechdance.org a na facebooku Czech dance organization.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám