Hlavní obsah

Pražská tyčka nabídne souboj dvanácti žen a devíti mužů

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

XXIII. ročník Mezinárodního mítinku Pražská tyčka 2014 se uskuteční ve středu 2. července na Václavském náměstí - Můstku. V 15 hodin začnou skákat ženy.

Foto: Archiv pořadatele

Skokan nad laťkou

Článek

Po ukončení soutěže žen kolem páté hodiny odpolední bude zahájen závod mužů s naším nejlepším skokanem o tyči Janem Kudličkou. Minulý týden se podobná soutěž konala v Paříži, kde bojovali nejznámější tyčkaři přímo pod Eiffelovou věží v čele se světovým rekordmanem Renaudem Lavilleniem.

Pražská tyčka je mezinárodní atletický mítink ve skoku o tyči, který se pořádá jednou ročně v dolní části Václavského náměstí. Jedná se o exhibiční mítink, výkony atletů zde dosažené proto nemohou být uznány jako rekordy. Poprvé se konal v roce 1992, ženy startovaly poprvé v roce 1995

V loňském ročníku ozdobil Jan Kudlička soutěž nejlepším výkonem českého skokana pod šírým nebem v historii a to výškou 583 cm. Ani ženy nezaostaly a naše nejlepší skokanka o tyči Jiřina Ptáčníková dosáhla 445 cm, což byl rovněž vynikající výkon.

Středečního klání se zúčastní dvanáct žen z České republiky i ze zahraničí, za všechny jmenujme Alanu Boydovou z Austrálie s osobním rekordem 476 cm. V mužské kategorii bude závodit devět závodníků, mj. z Polska, USA a Nizozemska. Nejlepší osobní výkon má Pawel Wojciechowski s osobním výkonem 591 cm.

Nad závodem převzal záštitu primátor hlavního města Prahy Tomáš Hudeček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám