Hlavní obsah

Pražská stovka opanuje první prosincový víkend

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošním roce se uskuteční již 17. ročník závodu Pražská stovka. Terénní ultramaraton o celkové délce 116 km slibuje svoji délkou a předpokladem studeného prosincového počasí, kdy se na cestě může místy objevit sníh nebo náledí, silný zážitek pro všechny nadšence i sportovce.

Foto: Alena Oudová

Terénní ultramaraton o celkové délce 116 km slibuje silný zážitek pro všechny nadšence i sportovce.

Článek

Absolvováním stošestnáctikilometrové trasy mají účastníci šanci získat 3 kvalifikační body na Ultra Trail du Mont Blanc. Už to samo vypovídá o náročnosti celé trasy. Ultramaraton se bude konat za každého počasí a každý účastník se jej účastní na vlastní nebezpečí a na vlastní odpovědnost.

Ultramaraton, který se řadí do seriálu horských stokilometrovýc pochodů Československá tisícovka vede brdským kopcovitým a místy až skalnatým terénem. Společný start je v pátek 3. prosince ve 23 hodin v Mýtě před restaurací U Štochlů a závodníci mají celkový časový limit 33 hodin na dojití do cíle, kterým je Základní škola profesora Švejcara v Mráčkově ulici v Praze Modřanech. Součet veškerých stoupání dosahuje přibližně 3100 metrů.

Registrace závodníků budou probíhat hodinu před zahájením závodu. Závodníci musí vzít v potaz to, že velkou část závodu půjdou v noci a prosincové počasí je velmi těžko předvídatelné, proto je třeba počítat s případným sněhem, ledem, popř. deštěm a tomu přizpůsobit svoji výbavu. Baterka nebo čelovka je v každém případě pro takový závod nutností. Na trase bude rozmístěno několik kontrolních stanovišť, kde bude závodníkům nabídnuta možnost občerstvení.

Vedle terénního ultramaratonu bude v pátek 3. prosince pro případné zájemce probíhat také turistický pochod večerní Prahou o celkové délce 10 km a noční dálkový pochod na 58 km z Mýta do Hostomic.

Vedle toho v sobotu 4. prosince jsou připraveny hned tři pochody: dálkový pochod Hostomice – Praha na 58 km, turistický pochod Hostomice – Řevnice na 27 km a dvanáctikilometrový turistický pochod okolím Řevnic.

Více informací k samotnému závodu naleznete na: http://www.dalkovepochody.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám