Hlavní obsah

Prázdninový kemp Studentských akademií přinese pražským studentům týden plný kreativní zábavy

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prožít během prázdnin zdarma jeden nevšední týden se zajímavými lidmi mají možnost v závěru července všichni studenti, které zajímá hudba, film, tanec a další tvůrčí činnost. V rámci programu na podporu volnočasových aktivit o. p. s. Dialog Jessenius proběhne speciální KEMP Studentských akademií.

Foto: Studentské akademie
Článek

V duchu hesla Dělej, co tě baví budou mít mladí lidé příležitost zúčastnit se od 22. do 26. července v DDM Ulita v Praze Na Balkáně bohatého programu, který připravily jednotlivé Studentské akademie. Po dobu pěti dnů plných kurzů mohou studenti od 13 do 20 let pod vedením zkušených lektorů nahlédnout pod pokličku oborů jako je hudba, divadlo, tanec, film, fotografie, rádio, DJing a výtvarné umění.

„Hlavním cílem akce je nabídnout studentům příležitost strávit nějaký čas s lidmi se stejnými zájmy a třeba vytvořit i nějaké společné umělecké dílo,“ uvádí Jiřina Faloutová, tvůrce myšlenky a realizátorka projektu Studentské akademie a dodává: „Samozřejmě díky podobné akci jako ke KEMP máme také možnost představit detailně činnost Studentských akademií, které probíhají vždy v průběhu celého školního roku“.

Studentské Akademie jsou volnočasové aktivity pro středoškoláky zdarma. Od roku 2010 nabízejí pražským studentům umělecké workshopy, které vedou výrazné osobnosti kulturní scény. Workshopy vznikly v rámci preventivního programu Můžu ti pomoc? neziskové společnosti Dialog Jessenius o. p. s. pod záštitou pražského magistrátu.

“Smyslem je nabídnout studentům kvalitní volnočasovou zábavu, jež je k ničemu nezavazuje, ale přesto pomáhá nastavovat jejich žebříček hodnot,” dodala Jiřina Faloutová. Jednotlivé obory se studentům opět otevřou na začátku září s příchodem nového školního roku.

Program a nabídka kurzů během prázdninového kempu:

Animace s Terezou Reichovou

Improvizace a pohyb s Adamem Halašem

Hudební workshopy se Slávkem Jandou

Rádiová akademie se Zuzkou Rejchovou a Jakubem Heinem

Workshop s Dj Gonzalesem

Performance s Darinou Alster 

Reklama

Výběr článků

Načítám