Hlavní obsah

Poznejme život rodin ve Střední Asii, nabízí organizátoři přednášky v Krupce

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střední Asie je pro nás Středoevropany již skutečně vzdálenou částí světa. Jak asi žijí obyčejní lidé a jejich rodiny v zemi, jako je Uzbekistán nebo Írán?

Foto: Centrum pro rodinu

Výtěžek bude věnován prostřednictvím organizace Alterra na podporu dětských domovů v Kyrgyzstánu a výstavbu dětského hřiště v kazašském Balchaši.

Článek

Pokud máte chuť to zjistit, pak jste zváni na přednášku, která se bude konat ve čtvrtek 15. února od 18 hodin v zasedací místnosti Zastupitelstva města Krupka v přízemí na městském úřadě.

Akci pořádá u příležitosti Národního týdne manželství Centrum pro rodinu, z.s. ve spolupráci s místním sdružením Krupka naše město.

„Jak se žije rodinám v Evropě většinou víme, ale málokdo z nás měl možnost navštívit rodiny ve Střední Asii, a blíže tak poznat jejich každodenní život, rodinné zvyklosti a tradice. Teď tu možnost budeme mít a já se na to velmi těším,” řekl ke konání setkání Tomáš Liška ze sdružení Krupka naše město.

Přednášet bude doc. Petr Kokaisl z České zemědělské univerzity v Praze, mezi jehož výzkumné zájmy patří mj. kulturní antropologie a je autorem nebo spoluautorem více než deseti odborných knih.

„Do Krupky zamíří skutečný odborník, který od roku 2000 podnikl několik terénních výzkumů ve Střední Asii – v Kyrgyzstánu, Turkmenistánu, Uzbekistánu, Tádžikistánu, Kazachstánu, Íránu, Číně a Afghánistánu. Věříme, že povídání o magických zemích chánů, šamanů, arabské i perské kultury, nebojácných legendárních bojovníků, zaujme i naše spoluobčany v Krupce a bude velmi obohacující,” řekla ke konání zajímavého večera vedoucí Centra pro rodinu v Krupce Iva Růžičková s tím, že všichni jsou srdečně zváni.

Národní týden manželství se snaží vytvářet prostor pro připomenutí, že spokojené manželství není samozřejmost, ale vztah, který bychom měli rozvíjet.

Vstupné na tuto přednášku je dobrovolné. Výtěžek bude věnován prostřednictvím neziskové organizace Alterra na podporu dětských domovů v Kyrgyzstánu a výstavbu dětského hřiště v kazašském Balchaši.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám