Hlavní obsah

Policisté zadrželi nekolkovaný alkohol

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 14. července se policisté odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje společně s pracovníky Celního ředitelství Ostrava zúčastnili kontrolní akce. Hlídky policistů a celníků byly rozmístěny na vytipovaných místech v blízkosti státní hranice s Polskem.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační foto

Článek

Ze strany celníků byla akce zaměřená na kontrolu nelegálního dovozu omamných a psychotropních látek, kontrolu přepravy a skladování tabákových výrobků a lihovin včetně dodržování povinného značení lihu. Cizinečtí policisté měli na starost nejen pátrání po nelegální migraci, ale také po osobách a věcech. Mimo to kontrolovali dodržování pravidel silničního provozu, doklady předepsané k řízení motorových vozidel a technický stav vozidel.

Cílem celé společné akce byla kontrola vozidel a jejich osádek na příjezdových trasách z Polské do České republiky, zejména míst, které by mohly sloužit k úkrytu přepravovaných osob.

Během trvání akce policisté zkontrolovali celkem 840 vozidel, 1066 osob, z toho 708 cizinců. Za přestupky v dopravě uložili čtyři blokové pokuty v celkové výši 1400 korun.

"Na stanovišti v Petrovicích u Karviné při kontrole řidičky osobního automobilu policisté zaznamenali, že na zadních sedadlech jsou naskládány neoznačené papírové krabice. Jelikož z předchozích zkušeností věděli, že právě v těchto krabicích bývá přepravován neoznačený líh, požádali řidičku o jejich otevření," sdělila por. Mgr. Daniela Vlčková z Krajského ředitelství Policie v Ostravě.

Podezření policistů se potvrdilo. Krabice obsahovaly láhve alkoholu, které nebyly opatřeny ochrannými známkami. Další obdobné krabice s alkoholem měla čtyřiadvacetiletá žena uložené v zavazadlovém prostoru auta. Celkem se jednalo o 150 litrů neoznačeného lihu. Policisté neprodleně přizvali nejbližší hlídku celníků a zboží i ženu jim předali k dalšímu řízení.

"Podle předběžného odhadu celníků výše škody na spotřební daní činí zhruba 37 tisíc korun," doplnila Vlčková.

"Součinnostní akce prokázala, tak jako v minulých letech, skvělou spolupráci obou složek při předcházení trestné činnosti v pohraničních oblastech. Je jisté, že v kontrolních akcích obdobného charakteru budou policisté i celníci nadále pokračovat," sdělilo vedení Krajského ředitelství PČR v Ostravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám