Hlavní obsah

Policisté si přišli pro dvojici vařičů a distributorů pervitinu

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebyli to Jeníček s Mařenkou, ale perníček měli stejně rádi a dopřávali ho i ostatním. Náchodští policisté si přišli pro dvojici vařičů a distributorů pervitinu, které měli již delší dobu pod dohledem.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Dvojice se do hledáčku policie dostala už v červenci, od této doby je kriminalisté sledovali a sbírali důkazy, minulý týden v pátek nad nimi sklapla klec.

Vyšetřovaní na svobodě

Policisté dvojici, muže z Českobudějovicka ve věku 38 a ženu, cizinku trvale žijící v Česku, ve věku 30 let viní z toho, že nedovoleně vyráběli hydrochlorid metamfetamin (pervitin), který z části užili pro svoji potřebu a z části jej distribuovali mezi další osoby. Muž neoprávněně dovážel z Polska volně dostupné léky s obsahem efedrinu, o které se následně dělil s ženou, a oba pak vyráběli nepovolenou drogu, kterou také z velké části sami spotřebovali.

„Policisté muže viní z toho, že takto pervitin vyrobil nejméně ve 20 případech, na distribuci drogy si pak vydělal téměř 50 000 korun. Z vyšetřování dále vyplynulo, že žena drogu vyrobila asi ve 13 případech a její zisk z prodeje drogy dalším osobám činil okolo 20 000 korun. Oba zadržené policie po provedených nezbytných úkonech propustila, neboť nebyly shledány podmínky na jejich vzetí do vazby, a další vyšetřování vede na svobodě,“ informovala policejní mluvčí Eva Prachařová

Oběma obviněným hrozí trest odnětí svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let, nebo peněžitý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám