Hlavní obsah

Podvodník okradl staré manžele o téměř sto tisíc korun

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Zlínští kriminalisté od pátku 2. srpna pátrají po podvodníkovi, který v obci na Zlínsku okradl starší manželský pár.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Neznámý muž se pod legendou dostal do obydlí šestaosmdesátileté ženy a nepozorovaně jí z ložnice ukradl starší kabelku, tzv. psaníčko, v němž měla uloženo 98 tisíc korun. Hrozí mu až pětileté vězení,“ řekla dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková

Muž ve věku kolem padesáti let zazvonil u dveří starších manželů v úterý 30. července kolem sedmnácté hodiny. Tvrdil, že jim jde znovu vyřídit důchod a že to předjednal s jejich synem. Jenže ten byl v době mužovy návštěvy na dovolené, takže si tuto informaci senioři nemohli ihned ověřit.

„Návštěvník požadoval občanský průkaz paní i jejího devadesátiletého manžela. Žena začala doklady v jednotlivých pokojích v domě hledat, muž chodil všude za ní, s někým telefonoval a tvrdil, že s jejím synem. Z dokladů si opsal údaje a asi po půl hodině z domu odešel,“ popsala událost policistka.

Po návratu syna z dovolené společně prohledali celý dům. Protože kabelku ani peníze nenašli, obrátili se v pátek na policii a celou událost oznámili. Kriminalisté po muži, který ukradl peníze, pátrají.

Reklama

Výběr článků

Načítám