Hlavní obsah

Plzeňští hokejisté potěšili děti v Klatovské nemocnici

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětské oddělení Klatovské nemocnice navštívila ve středu 12. prosince trojice hokejistů extraligového klubu HC Škoda Plzeň - Michal Dvořák, Jiří Hanzlík a Dan Růžička v doprovodu primáře oddělení Jiřího Havránka a radního Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví Václava Šimánka.

Foto: Klatovská nemocnice, a.s.

Dětské oddělení Klatovské nemocnice navštívila trojice hokejistů extraligového klubu HC Škoda Plzeň - Dvořák, Hanzlík a Růžička.

Článek

Hokejisté rozptýlili téměř dvacítku malých pacientů, kteří jsou hospitalizováni v nemocnici kvůli nemoci či úrazům, a popřáli jim brzké uzdravení. Zároveň rozdali fotografie s vlastními podpisy a dárky, jako jsou trika, čepice, ozdoby na vánoční stromeček, přívěsky a podobně. Rodiče a personál také pozvali na další utkání dobře rozjeté sezony.

"Když zrovna nehrajeme, tedy třeba v létě nebo teď při reprezentační přestávce, navštěvujeme různá zařízení, jako je dnes nemocnice nebo i dětské domovy či domovy pro lidi s postižením. Dnes jsme dětem a jejich rodičům přáli hlavně, aby na Vánoce byli spolu ale už doma," uvedl obránce plzeňských Indiánů Jiří Hanzlík.

"A doplňujeme také přání, aby se do nemocnice už nikdy nemuseli vracet. I když zrovna do téhle nové v Klatovech, kde pokoje vypadají fakt příjemně a je tu usměvavý personál, by mně den dva na lůžku místo nějakého dvoufázového tréninku úplně nevadily. Nemám teplotu?" ptal se odlehčeně útočník Michal Dvořák.

Kromě hlavní části dětského oddělení měli hokejisté vzácnou možnost navštívit i šestinedělí, kde jsou maminky s novorozenci.

Reklama

Výběr článků

Načítám