Hlavní obsah

Pilníkov po roce hostil tradiční předvánoční setkání seniorů

Novinky, Jaroslav Blažek

V pochmurném nedělním odpoledni 19. listopadu se opět po roce sešli pilníkovští senioři na svém tradičním předvánočním setkání. Seniory přivítal starosta města Miroslav Klapka a předsedkyně sociálního výboru Hana Blažková.

Foto: Jaroslav Blažek

Panstvo z tvrze Žíželeves v Pilníkově na setkání se seniory

Článek

Letošní setkání bylo doslova nabito kulturními vystoupeními. Hned na úvod nejprve zahrál několik známých i méně známých skladeb trumpetista Vojta Horáček ze Dvora Králové.

Po něm do sálu ve valčíkovém rytmu vtančil Spolek panstva na tvrzi Žíželeves, a předvedl své nádherné renesanční kostýmy z 19. století. Následovalo jevištní vystoupení Hostinek z Hostinného, které na svém prvním vystoupení v Pilníkově předvedly zajímavý černobílý tanec Lázeňský švihák.

Starosta místních hasičů Libor Luňák vysvětlil funkci záchranného přístroje automatizovaný externí defibrilátor Lifepak 1000 (na který hasičům přispěla padesáti tisíci nadace Agrofert a hasiči přidali 6 749 Kč) a hasič Ludvík Novák předvedl na Miroslavovi Tesařovi z mladých hasičů přístroj v praxi.

Po „oživení“ mladého hasiče následovala scénka všech dětí z hasičského kroužku, které předvedly zásah při úrazu elektrickým proudem ze spadlých drátů elektrického vedení. I při takovémto úrazu by se dal nový záchranný přístroj využít.

Po hasičích následovalo druhé vystoupení panstva z tvrze Žíželeves, tentokrát zatančili čtverylku. A aby nezaháleli ani místní senioři, hned si šli s nimi zatancovat. Pan Prokop jim k tomu hrál různé písničky, pomalé i rychlé, ale kupodivu nejvíce žádanými byl valčík a polka.

O přestávkách mezi písničkami si každý senior mohl dát něco k pití, neboť kávu či čaj byl podáván zdarma, a také na každém stole bylo připraveno trochu slaných brambůrků a každý dostal tácek s minizákusky.

Na závěr setkání se s účastníky panstvo z tvrze Žíželeves rozloučilo nově nastudovaným hornorakouským tancem lendler.

Letošního setkání se zúčastnilo téměř 60 seniorů a všem se opět setkání líbilo a těší se na příští. Někteří se již dnes ptali, jestli panstvo přijede i příští rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám