Hlavní obsah

Páteční večer v brněnské Musilce bude patřit Beatles

Novinky, Hana Nehybová

Byli čtyři, pocházeli z Liverpoolu a svými písněmi dobyli v šedesátých letech svět: The Beatles... Jsou čtyři, koncertovat v Brně začali v roce 1993 a svým hraním ihned posílili rostoucí novou vlnu Beatlemánie: The Glass Onion.

Foto: z archivu T.G.O.

Seržantovské kostýmy umocňují atmosféru jejich koncertů

Článek

Devadesátá léta byla léta revivalů. Snad nejvíce se jich snažilo, více či méně zdařile, napodobit The Beatles. Jednou z těch nejúspěšnějších kapel, vzniklých právě v devadesátých letech, jsou dodnes koncertně aktivní The Glass Onion. 

Po celých 17 let účinkují The Glass Onion (www.theglassonion.cz) ve stejném složení: Robert Orsáček (bicí, zpěv), Marcel Schüller (sólová kytara, foukací harmonika, zpěv), Pavel Rovnaník (doprovodná kytara, klávesy, zpěv) a Jakub Hustý (baskytara, klávesy). Pátým členem je zvukař Filip Hustý.

V repertoáru kapely je přes 100 písní slavných Brouků, které jsou v jejich podání originálu skutečně velice věrné. Samotná kapela ovšem není zcela typickým revivalem. Nikdy se nesnažili do detailu podobat svým slavným předchůdcům, vsadili na věrnost a kvalitu hudební stránky a v kombinaci s civilním projevem, chtěli při hudbě Beatles hlavně bavit lidi.

A že to bylo správné rozhodnutí, potvrzuje tehdejší okamžitý nárůst jejich popularity a zvláště dodnes zaplněné sály. Dříve v publiku převládaly šílící pubertální dívky, které koncerty prožívaly tak intenzívně, jak je prožívaly kdysi fanynky Beatles. Dnes je již publikum více různorodější, skládá se nejen ze studentů, ale i rodin s dětmi a starší generace.

Jejich domovskou scénou se již před lety stal brněnský klub Musilka, kam se na jejich vystoupení dodnes sjíždějí věrní fanoušci ze všech koutů republiky. Pokud nenavštěvujete hudební kluby, mohli jste se s nimi setkat například při veřejných akcích na náměstí Svobody a v areálu BVV, nebo v Bystrci při Ignis Brunensis. Vystupovali v televizní show Vladimíra Hrona Hvězdy, které nehasnou, v pražském Lucerna Music baru a několikrát byli hosty i na Setkání Beatlemaniaků v Praze, kde vystoupí i letos.

Chcete-li zažít příjemný večer s písněmi The Beatles v podání brněnských The Glass Onion, máte možnost již tento pátek, kdy zahrají od 19 hodin na Musilce. Vstupenku na téměř čtyřhodinovou akci zakoupíte v předprodejích za 100 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám