Hlavní obsah

Park Boženy Němcové v Karviné se pyšní novou loděnicí, na řadě je letní kino

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V parku Boženy Němcové v Karviné byl dokončen nový areál loděnice, na opravu nyní čeká letní kino.

Foto: Info portály

Nová budova loděnice

Článek

Poté co v minulosti město nechalo postavit nový dětský koutek, přišel na řadu areál lodiček v místním parku. Zchátralou budovu muselo město před dvěma lety zbourat. 

Rekonstrukce celého areálu stála zhruba 28 miliónů korun. Stavební firma provedla také obnovu okolí areálu. Byl postaven nový most, vybudovány chodníky a postaveno sportovní hřiště. Většina financí na tento projekt putovala z Evropské unie, konkrétně město využilo operační program spolupráce s polským městem Ustroní. Provoz areálu bude slavnostně zahájen příští rok.

Podobně jako loděnice by mělo být v brzké době opraveno také letní kino, které se rovněž nachází v areálu parku a na jehož rekonstrukci si město nechalo udělat projekt. Celkové náklady opravy kina by měly vyjít na zhruba 20 až 30 miliónů korun. Při rekonstrukci dojde ke snížení kapacity kina na přibližně polovinu - na 1000 míst. I tento projekt by měla z většiny hradit Evropská unie.

Nutný přísun financí by však potřebovalo psí cvičiště, které je přilehlé k areálu nové loděnice. Zastaralý areál si členové klubu musí opravovat sami, protože na rozsáhlejší rekonstrukci cvičiště nemá klub peníze. Členové tak osobně natírají či opravují kotce pro psy. Místní areál navštěvuje několik desítek pejskařů a nadšenců z širokého okolí. Klub zde také cvičí takzvané agility, tedy sportovní disciplínu, kdy pes překonává různé druhy překážek. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám