Hlavní obsah

Pacienty na chodbách třinecké Nemocnice Podlesí poutají historické fotografie Jana Sikory

Novinky, Lucie Drahošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní historické fotografie zachycující život na Třinecku od poloviny minulého století aktuálně zútulňují chodby Nemocnice Podlesí. Fotografie Jana Sikory, místního rodáka, zde slouží k vytvoření příjemnějšího prostředí pro pacienty i personál nemocnice. Ke zhlédnutí budou až do konce září.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

„Výstava zahrnuje přibližně sedm desítek fotografií, které jsou k vidění na chodbách

a v čekárnách ambulantní části Nemocnice Podlesí. Z velké části jde o fotky černobílé, které zachycují život lidí z našeho okolí z období šedesátých a sedmdesátých let,“ říká Marcela Šimandlová, koordinátorka výstavy a marketingová pracovnice Nemocnice Podlesí.

Tematickým námětem fotografií jsou každodenní činnosti lidí, krajina, ale také dech beroucí portréty, které ztvárňují tehdejší obyvatele v ryze naturální podobě, zachycují jejich nelehký život a odrážejí věrný obraz doby, ze které pocházejí.

„Celkově vzbudila výstava velký zájem jak z řad zaměstnanců, tak i pacientů, a hodně zútulnila chodby ambulantní části nemocnice. Dokonce jsou i takoví, kteří poznali na fotkách chaloupky svých prarodičů, své příbuzné či známé ještě z dob, kdy sami byli dětmi,“ dodala Marcela Šimandlová.

Výstava v Nemocnici Podlesí potrvá do konce září. Během celých prázdnin i na začátku školního roku tak budou moci návštěvníci, pacienti i personál Nemocnice Podlesí obdivovat krásu fotografických snímků, které zachycují nesnadný, a přesto poutavý život na Třinecku v dobách minulých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám