Hlavní obsah

Otevírání nebe v Modelparku Suché

Novinky, Rudolf Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na největším modelářském letišti v Ústeckém kraji - v Modelparku Suché - bylo v sobotu 8. dubna symbolicky "otevřeno nebe" a tím zahájena nová modelářská sezóna.

Foto: Karel Jeřábek

Největší model akce, Cessna Pavla Šterna.

Článek

Tuto již tradiční akci pořádají členové místního modelářského klubu MK Severka vždy druhou sobotu v dubnu a zvou na ni, kromě aktivních modelářů z okolí, i širokou veřejnost.

Na ploše letiště se během příjemného dne vystřídalo na 30 pilotů se svými rádiem řízenými modely a početní diváci a návštěvníci tak mohli spatřit ukázky téměř všech kategorií zde provozovaného modelářského sportu.

K vidění byla letadla všech typů a velikostí, od malých rekreačních polystyrenových, přes velké soutěžní větroně poháněné elektromotorem, až po modely obří poháněné benzinovým či proudovým motorem.

Díky vysoké účasti pilotů a přízni počasí bylo Otevírání nebe úspěšným vstupem do letošní modelářské sezóny, která v Modelparku vyvrcholí 3. června Velkým Modelářským Leteckým Dnem pro veřejnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám