Hlavní obsah

Ostravští hasiči zachraňovali nezvykle velkou kočku

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devítikilogramovou mainskou mývalí kočku zachraňovali ve středu 1. června profesionální hasiči z větrací šachty sklepa obytného domu v Ostravě-Porubě. Kočka uvízla po skoku z balkónu domu ve třetím patře.

Foto: HZS MSK

Zachráněná kočka v Ostravě - Porubě

Článek

Úpěnlivou telefonickou žádost majitele z porubského Havlíčkova náměstí o záchranu zvířecího miláčka obdrželo Integrované bezpečnostní centrum Moravskoslezského kraje ve středu dopoledne krátce před desátou hodinou. Dispečink na místo vyslal jednotku hasičů ze stanice v Ostravě-Porubě.

"Kočku museli vyprostit dva hasiči rukama, když jeden jí tahal za hřbet z venkovní strany domu a druhý jí tlačil ven otvorem ze sklepa. Mainská mývalí kočka vyvázla bez zranění a byla předána majiteli. Podle zasahujících hasičů se zdála být v pořádku. Jednotka pak odjela na ukázku techniky do mateřské školy Evžena Rošického," uvedl por. Mgr. Petr Kůdela, tiskový mluvčí hasičů.

Jde původně o americké plemeno. Druhé označení - mývalí - bylo kočce přiřazeno díky jejímu dlouhému a chocholatému ocasu, který nápadně připomíná medvídka mývala. Mainská mývalí kočka je obzvláště velká a robustní, má statné a svalnaté tělo se silnou kostrou. Kocour může vážit až 10 kg a měřit až 1 metr.

Reklama

Výběr článků

Načítám