Hlavní obsah

Ostrava má u řeky Ostravice první písečnou pláž

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku má Ostrava historicky první písečnou pláž na pravém břehu Ostravice. Nachází se pod Lávkou unie - Hradní lávkou a sousedí s Loděnicí, která byla otevřena v září 2015. Občané mohou pláž využít okamžitě. Od 6. do 21. srpna bude součástí Olympijského parku Ostrava 2016.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 3.7.2016. Ostrava má historicky první pláž u řeky Ostravice.

Článek

Pláž zvaná "moravská Copacabana" se v době konání Olympijského parku Ostrava 2016 promění v místo, kde se příchozí budou moci osvěžit v Rio baru, odpočinout si na letkách, slunit se a vychutnávat brazilskou pohodu u na pravém břehu Ostravice.

Zároveň bude odtud dobře vidět na vodní disciplíny, které se budou provozovat na řece, a které si sportovní nadšenci budou moci vyzkoušet na vlastní kůži.

„Město se snaží vycházet vstříc potřebám obyvatel a přinášet jim nové možnosti. Podpora relaxace a sportovních příležitostí je pro nás klíčová. Proto máme radost, že Ostravané mohou využít nejen pláže, ale také příležitosti ke sportovnímu a kulturnímu využití také v rámci Olympijského parku Ostrava 2016,” řekl při slavnostním otevření pláže primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Pláž má 200 metrů čtverečních. V první fázi bude na pláži 20 lehátek. V době konání Olympijského parku Ostrava 2016 přibudou i slunečníky. Návštěvníkům bude k dispozici jistě skvělá hudba v brazilských rytmech a a budou v Rio baru podávány skvělé drinky.

Ten historicky první se pod vedením odborníka pokusili namíchat moravskoslezský hejtman Miroslav Novák, primátor města Ostravy Tomáš Macura, náměstek primátora Martin Štěpánek a místostarostka městské obvodu Slezská Ostrava Ivona Vaňková.

Podle odborníků drink byl skvělý, množství ingrediencí vyvážená a síla veliká. Pro ty, kteří pak budou nasedat na kolo nebo za volat auta, to ale nebude!

V Ostravě je to již druhá plážová písečná plocha, které občané mohou využívat. Na Masarykově náměstí je již téměř čtrnáct dní otevřeno plážové hřiště pro volejbal, házenou, vybíjenou a kopanou, dětské pískoviště a šatny.  

Sportovní lokality Olympijského parku Ostrava 2016, který se postupně buduje a nabírá obrysů, budou na Masarykově náměstí, na Černé louce a u Loděnice.

V Olympijském parku Ostrava 2016 se bude sportovat 16 dní a sportoviště budou v provozu od 6. do 21. srpna. Otevírací doba bude přes den do 19 hodin. V odpoledních hodinách budou moci návštěvníci sledovat olympiádu v Rio de Janeiru na velkoplošných obrazovkách. Večerní program se přesune do hudební a kulturní části, která bude na Černé louce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám