Hlavní obsah

Opilý řidič ujížděl strážníkům, proletěl plotem a narazil do rodinného domu

Novinky, Daniel Vašut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilý řidič srazil rozvaděč elektrického proudu, proletěl oplocením a narazil do zdi rodinného domu poté, co začal ujíždět strážníkům, kteří jej chtěli zastavit. K události došlo v sobotu 22. prosince krátce po jedné hodině ranní v Rožnově pod Radhoštěm.

Foto: Daniel Vašut

Havarované vozidlo

Článek

Několik málo minut po jedné hodině ráno si obsluha kamerového systému všimla muže, který vyšel z hostinské provozovny na ulici Palackého a nasedl do motorového vozidla. Protože jeho chůze připomínala spíše kolébání, byla na místo ihned přivolána motohlídka městské policie, jelikož vzniklo podezření, že muž může být pod vlivem alkoholu. Navíc se muž s vozidlem pohyboval bez zapnutých světel.

Motohlídka městské policie uvedené vozidlo dostihla už na sousedící ulici Jiřího Wolkera. Když strážníci poté na ulici Partyzánská zapnuli na služebním vozidle světelný nápis stop a výstražné zařízení modré barvy, doufali, že řidič na tento signál zastaví.

Opak byl pravdou, muž s vozidlem začal zrychlovat a strážníkům ujíždět směrem do místní části Kramolišov. Svou divokou jízdu ukončil řidič po několika minutách na ulici Na Vyhlídce poté, co nezvládl řízení a narazil do rozvaděče elektrického proudu, poté proletěl plotem a skončil nárazem do zdi rodinného domu.

Když strážníci přišli k havarovanému vozidlu, seděl v něm k jejich překvapení řidič bez jakýchkoliv známek zranění. Po zjištění totožnosti řidiče bylo u něj provedeno vyšetření pomocí dechové zkoušky. Výsledek 1,58 promile potvrdil podezření strážníků. Navíc bylo zjištěno, že 20letý řidič z Rožnova měl již několik týdnů stanoven zákaz řízení motorových vozidel. Na místo byla přivolána Policie ČR, které celá událost byla předána pro podezření ze spáchání trestného činu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám