Hlavní obsah

Ondřej Vetchý hostem v brněnské vile Löw-Beer

Novinky, Petra Svobodová

V pátek 22. ledna od 19 hodin bude vila Löw-Beer hostit jednu z nejvýraznějších hereckých osobností posledních dekád, a to Ondřeje Vetchého.

Foto: Petra Svobodová

Plakát Host ve vile

Článek

Každý měsíc se v brněnské vile Löw-Beer uskuteční zajímavé setkání s významným zástupcem české kulturní scény. V prosinci 2015 navštívil vilu herec Petr Nárožný a v lednu bude „Hostem ve vile“ herec Ondřej Vetchý.

O. Vetchý ztvárnil řadu divadelních a filmových rolí, byl mj. Danem v Domě pro dva, vojínem Kefalínem v Černých baronech, Jiřinou v Okresním přeboru či Jankem v laskavé pohádce S čerty nejsou žerty. Od mládí se věnuje bojovým sportům. Rozhovor nejen o herectví bude moderovat Vojta Polanský. Prohlídka vily není součástí akce. Vstupné činí 250 Kč.

Vila Löw-Beer prošla v letech 2013 a 2014 náročnou památkovou obnovou a v roce 2015 byla ve vile instalována muzejní expozice Svět brněnské buržoazie mezi Löw-Beer a Tugendhat, která se v sobotu 16. ledna otevřela veřejnosti. Expozice vyzdvihuje hospodářské a stavební aktivity rodiny Löw-Beerů, které svým významem dalece přesáhly hranice města Brna i České republiky.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejnovější pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.

Reklama

Výběr článků

Načítám