Hlavní obsah

Olomouc přivítala známého záhadologa Ericha von Dänikena

Novinky, Dana Belušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý švýcarský spisovatel a záhadolog Erich von Däniken zavítal v rámci svého česko-slovenského turné do Olomouce. Nabité publikum v Clarion Congress Hotelu Olomouc mělo v pátek možnost zhlédnout více než dvouhodinovou přednášku na téma Tajemný Egypt a jiné záhady starověku.

Foto: Clarion Congress Hotel Olomouc

Provozní manažer Clarion Hotelu Michal Prstek vítá Ericha von Dänikena (vlevo) před zahájením přednášky

Článek

Pro zájemce byla po skončení přednáškového bloku připravena autogramiáda autorových knih. Däniken v pátek přenocoval v exekutivním apartmá hotelu Clarion, další zastávkou jeho turné byly Pardubice. Slavný autor se do moravské metropole se svou přednáškou vrátil po 8 letech.

„Pan Däniken v jednom z rozhovorů zmínil, že má tak nabitý program, že si nestihne prohlédnout město. Rozhodli jsme se mu proto věnovat knihu o Olomouci, aby měl na naše město památku a opět k nám někdy zavítal,“ prozradil Robin Hanák, ředitel Clarion Congress Hotelu v Olomouci.

Erich Anton Paul von Däniken je švýcarský spisovatel a záhadolog, proslavil se zejména svou kontroverzní knihou Vzpomínky na budoucnost, kterou vydal v roce 1968. Zabývá se alternativním výkladem historie lidstva. Jeho knihy byly přeloženy do 20 jazyků, bylo prodáno více než 60 milionů výtisků.

V rámci svého přednáškového turné Tajemný Egypt a jiné záhady starověku navštívil Bratislavu, Trnavu a Trenčín. V České republice přijel pouze do Olomouce a Pardubic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám