Hlavní obsah

Od Šumavy po Mělník provede turisty nový vltavský web

Novinky, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na lodi, na kole i pěšky, provede po celém 430 kilometrů dlouhém vltavském toku turisty nově spuštěný web Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Vltava, řeka plná zážitků.

Foto: Petr Pokorný

Úvodní stránka nového vltavského webu.

Článek

Čerstvě zrozený elektronický průvodce po řece a jejím okolím na adrese www.vltava-reka.cz, je jedním z prvních výsledků společného projektu Jihočeského a Středočeského kraje, jehož garantem je právě JCCR.

Vltava od Šumavy po Mělník. „Nepřeberné množství zážitků na vás čeká na celém toku Vltavy od šumavské Kvildy až po soutok s Labem u Mělníka. Vltava není jen o vodě, ale i o aktivitách v jejím okolí pro pěší, cyklisty, lyžaře či pohodovější výletníky. Na Vltavě a okolo ní můžete příjemně trávit volný čas po celý rok. Navíc každý její úsek je něčím charakteristický. Každý má své unikátní kouzlo. Věříme, že i vy si najdete to pravé pro vás a budete na příjemné chvíle na Vltavě rádi vzpomínat,“ tato slova přivítají návštěvníka webových stránek, které se velmi brzy objeví v elektronickém prostoru také v anglické a německé mutaci pod adresou: www.vltava-river.com.

Na přehledně a jednoduše uspořádané hlavní stránce nalezne návštěvník prostřednictvím úvodních odkazů například základní informace o řece, geografické i historické. Nechybí zde ani záznam koncertu či dokument o symfonické básni Bedřicha Smetany Vltava z cyklu Má vlast.

Další odkazy na hlavní stránce představí jednotlivé úseky řeky a turistické cíle. Nabídnou tipy na výlety, kalendář akcí pořádaných okolo řeky a plánovač výletů. Tipy na výlety je možné hledat i podle kategorie aktivit, tedy na řece plavidlem, kolem řeky na kole a pěšky. Stránky doplňuje bohatá fotogalerie.

„Webové stránky na adrese www.vltava-reka.cz jsou souhrnným on-line průvodcem, který neomylně provede turisty po celém toku naší nejdelší řeky, a to i s přihlédnutím k jejich konkrétním zájmům a zaměření. Návštěvník zde získá nejen vyčerpávající informace k místu, lokalitě či objektu, včetně kontaktů, otevíracích dob, fotografií, map a podobně, ale také inspiraci k objevování méně známých zajímavostí,“ uvedla vedoucí oddělení domácího cestovního ruchu JCCR Andrea Hanzalová a poznamenala, že na horní liště titulní straně u tzv. lupy pod odkazem „i“ lze nalézt kontakty na 65 informačních center podél celého toku.

„Vltavský web je živým organismem, který se bude postupně vyvíjet, rozšiřovat, doplňovat a aktualizovat. V současné době nabízí dvě stovky turistických cílů, šest desítek tipů na výlet a stovku akcí. Tyto počty rozhodně nejsou konečné a budou se měnit i v návaznosti na další splavňování řeky a rozvoj služeb v jejím okolí,“ zdůraznil ředitel JCCR Jaromír Polášek.

Od pramene na šumavské Kvildě až k soutoku s Labem u Mělníka měří Vltava 430 kilometrů nabízejících bezpočet zážitků a aktivit na vodě, pro pěší, cyklisty nebo v zimě pro lyžaře. A představit Vltavu jako jeden ucelený turistický cíl, přilákat k řece nové návštěvníky a podpořit rozvoj turistické infrastruktury po celém jejím toku, je cílem již zmíněného projektu, který se však netýká pouze vlastní řeky jako vodní cesty, ale také cyklotras, památek, atraktivit a turistické infrastruktury kolem ní.

Reklama

Výběr článků

Načítám