Hlavní obsah

Obsluhu benzínky mlátil dřevěnou tyčí a vyžadoval peníze

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté zadrželi čtyřiadvacetiletého mladíka, který v pátek za bílého dne v Třinci mlátil dřevěnou tyčí obsluhu benzínové pumpy do hlavy a požadoval vydání peněz. Jako zázrakem se personálu nic vážnějšího nestalo. Mladík po dopadení putoval do policejní cely.

Foto: Policie ČR

Podezřelý mladík je stíhán vazebně.

Článek

Mladík se zmocnil částky, která nepřevyšovala deset tisíc korun. Se svým lupem pak z čerpací stanice utekl, přičemž byl pronásledován zákazníkem, který právě tankoval. "Tomu však po chvíli zmizel z dohledu. V té době byli již na místě třinečtí policisté a detektivové. Spustila se lavina policejních opatření, na jejímž konci byl dopadený pachatel," informoval policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Policisté mladíka dopadli za pomoci služebního psa, který vypátral jeho věci, které při útěku zahodil. Muž se totiž při útěku stačil převléct. Jednalo se o čtyřiadvacetiletého recidivistu z Karvinska.

"Muž byl již několikrát soudně trestán, včetně závažného zločinu, kterým je loupež. Po nezbytných vyšetřovacích úkonech uvalil soud na zadrženého násilníka vazbu. Zde bude čekat na rozhodnutí soudu, který mu může za zvlášť závažný zločin loupeže vyměřit trest odnětí svobody až na deset let," dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám