Hlavní obsah

O znovuotevření mateřských škol budou jednat nymburští radní

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 29. dubna se uskuteční jednání Rady města Nymburka, jedním z bodů bude i projednání znovuotevření mateřských škol, které byly na doporučení Ministerstva zdravotnictví od 16. března, vzhledem k pandemii onemocnění covid-19, uzavřeny.

Článek

„S postupnou vlnou uvolňování vládních nařízení i my reagujeme na aktuální situaci a v současné chvíli jednáme s řediteli jednotlivých mateřských škol, za jakých podmínek by bylo možné naše mateřinky od 4. května otevřít,“ uvedla místostarostka Stanislava Tichá.

Město jako zřizovatel navrhlo několik podmínek, za kterých by bylo možné mateřské školy otevřít. Mezi ně patří mezi jinými především zvýšená sanitace a úklid, pravidelná dezinfekce nejvíce exponovaných ploch a zavedení intenzivního vstupního filtru.

Zároveň nebudou přijímány děti, které budou vykazovat známky jakéhokoliv onemocnění. V případě výskytu symptomů onemocnění během dne bude dítě neprodleně izolováno od ostatních a kontaktován zákonný zástupce dítěte.

Město dále doporučí omezit pobyt dětí v maximálním počtu 15 dětí na jednu třídu a zároveň zamezit mísení jednotlivých kolektivů mezi sebou.

Reklama

Výběr článků

Načítám