Hlavní obsah

O Velikonocích zavítá na Hadačku Chodovarka a Cimrman

Novinky, Jan Vodrážka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Velký pátek 14. dubna zavítá na sál KD Hadačka ve Výrově TRUS s Cimrmanovou hrou Dobytí severního pólu. V sobotu 15. dubna pak dechovka Chodovarka.

Foto: Archiv TRUSu

Trnovská umělecká společnost s Ladislavem Smoljakem

Článek

Každý rok v období pouti ve Výrově (na sv. Vojtěcha - 23. dubna) zavítá na sál KD Hadačka ve Výrově dechovka a divadlo. Dříve zde vystoupili například Josef Zíma, Veselá trojka Pavla Kršky, Malá muzika Nauše Pepíka, Malá muzika Honzy Kubíka a další.

S divadelním představením pak Trnovská umělecká společnost TRUS, hrající hry Divadla Járy Cimrmana a pyšnící se oficiálním povolením k produkci her od samotných autorů, pánů Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka, pod podmínkou, že výnos pokryje náklady a zbytek je věnován na dobročinné účely. Spolek se pohybuje na ochotnických prknech, která znamenají svět, přes 30 let. Principálem je Petr Randa. 

Letos sehraje TRUS ve Výrově jednu z nejlepších Cimrmanových her - Dobytí severního pólu Čechem Karlem Němcem, a to v pátek 14. dubna od 20 hodin na sále KD Hadačka. 

O den později (sobota 15. dubna) si přijdou na své milovníci dechovky. Po několika letech vrací do Výrova pivovarská dechová kapela z Chodové Plané - Chodovarka. Téměř čtyřhodinový koncert nejen k poslechu, ale i k tanci, začne v 16 hodin. 

Reklama

Výběr článků

Načítám