Hlavní obsah

O Horní Lidči na vlnách Českého rozhlasu

Novinky, Ludmila Brousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 23. června stráví obec Horní Lideč příjemný den s Českým rozhlasem Brno. Reportéři budou po celý den o naší vísce vysílat pořad. Společně se budeme bavit nejen o tom, jak se nám v obci žije, ale také o dobrém jídle a kulturním životě.

Foto: Ludmila Brousilová
Článek

Vše začne jen pár minut po šesté hodině ranní. V tu dobu se rozhlasovým éterem rozezní pověst z knihy pohádek a pověstí z Hornolidečska s názvem „Vodník u křižných cest“. Kdo by nevěděl, tak je to jeden ze dvou knižních příběhů, které mají vztah k naší obci. Tou druhou je pověst s názvem „Odraný kůň“.

Na svačinu zamíříme přesně deset minut po půl desáté. Půjdeme za kuchařem Jaroslavem Filákem, který nám prozradí recept na vyhlášenou dršťkovou polévku. Určitě si tedy nezapomeňte připravit tužku a papír. Taková příležitost se už nemusí opakovat. A jak sami víte, dršťková polévka vařená jedním kuchařským mistrem v naší vísce je vyhlášená.

Deset minut po dvanácté hodině si popovídáme o kultuře, folklóru, tanci, zvycích, tradicích, prostě o všem, co má spojitost se společenským životem v obci. Naše společné vysílání s Českým rozhlasem Brno bude zakončeno krátce po sedmnácté hodině, kdy se ke slovu dostane starosta obce Josef Tkadlec. Nejenže pohovoří o tématech souvisejících s naší vesnicí, ale nechá Vám také zahrát pěknou písničku.

Český rozhlas Brno můžete v Horní Lidči naladit na frekvenci 89,5 FM nebo na internetu. Vysílacím dnem je pondělí 23. června 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám