Hlavní obsah

Novou českou pohádku Čertoviny uvidí v předpremiéře v Dobrušce, přijede i režisér Zdeněk Troška

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vánočně pohádkové televizní "náloži" nabídne 28. prosince Kino 70 v Dobrušce filmové pokračování v podobném duchu. A bude to velký svátek! V republikové předpremiéře se totiž uskuteční projekce nové české pohádky Čertoviny za osobní přítomnosti režiséra Zdeňka Trošky a dalších hostů.

Foto: Čertoviny (archiv)

V republikové předpremiéře se v Dobrušce uskuteční projekce nové české pohádky Čertoviny za osobní přítomnosti režiséra Zdeňka Trošky a dalších hostů.

Článek

V kinech má nová klasická Troškova pohádka premiéru 4. ledna 2018, takže filmoví příznivci z Dobrušky a okolí budou mít mimořádnou příležitost vidět „po čertech hezkou pohádku“, jak jsou Čertoviny uvozovány, jako úplně první a navíc dostanou výjimečný dárek v podobě přítomnosti režiséra Zdeňka Trošky. Filmová představení se uskuteční dokonce dvě a jejich začátky jsou v 17.30 a ve 20.15 hodin.

Není žádným tajemstvím, že se Zdeněk Troška k čertům vrací už poněkolikáté - stačí připomenout pohádky Z pekla štěstí nebo Čertova nevěsta, čert okořenil i Princeznu ze mlejna, a tak se milovníci režisérova humoru a poetiky určitě těší už nyní.

Přibližme tedy, co tedy k Čertovinám uvedli sami tvůrci: „Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno.“

I v případě Čertovin se objevuje celá plejáda známých a zajímavých herců – stačí jmenovat Jakuba Prachaře, Dominicka Benedikta, Karla Dobrého, Oldřicha Navrátila, Janu Bernáškovou, Jaromíra Noska a další.

Za kamerou stál David Ployhar a jako pekelnou lokaci si filmaři stylově zvolili Peklo Čertovina u Hlinska, natáčení probíhalo také ve skanzenech Třebíz a Přerov, na tvrzi v Drslavicích a pro Zdeňka Trošku tradičně v jihočeských vesničkách.

Vstupenky na republikovou předpremiéru Čertovin v Dobrušce, která se uskuteční ve čtvrtek 28. prosince, lze získat i v předprodeji: http://www.kino.mestodobruska.cz/klient-686/kino-194/stranka-6585/film-202410  

Reklama

Výběr článků

Načítám