Hlavní obsah

Novoroční výstup z Hostišové na Hřeben napíše své jubilejní 20. pokračování

Novinky, Rudolf Karlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stalo se již tradicí, že na Nový rok vyráží jednotlivci i celé rodiny z Hostišové a okolí na nedaleký vrch Hřeben (399 m. n. m.) Je to celkem příjemná procházka po Silvestrovských oslavách, pro mnohé osvědčený způsob, jak se zbavit kocoviny z předchozí noci.

Foto: Rudolf Karlík
Článek

Cestou na vrch a zpět se tak potkávají známí i neznámí a přejí si vše nejlepší do Nového roku. Na Hřebeni, v místě, kde kdysi stála dřevěná rozhledna, už od rána hoří oheň a příchozí se tak můžou ohřát a případně si opéct špekáček.

Na jednom ze stromů je pověšený nejspolehlivější barometr - provázek, který ukazuje, jaké je zrovna počasí. Když je suchý, tak je hezky, když je mokrý, tak prší, když se houpe, tak fouká vítr, a když leží na zemi, tak tu bylo zemětřesení.

Tradici Novoročního výstupu založil Eda Janík ze Lhotky u Zlína, který také celou dobu zajišťoval organizaci a vymýšlel razítka na každý ročník. Letos se však ze zdravotních důvodů na přípravách jubilejního 20. ročníku nepodílí a tak se organizace ujalo místní o. s. Horizont, jehož členové už několikrát chystali dřevo na Novoroční oheň.

Tradičně se očekává účast asi 150 lidí a každý kdo Hřeben zdolá, se může těšit na nové originální razítko na památku výstupu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám