Hlavní obsah

Nové návštěvnické centrum s restaurací otevřeli v ostravské zoo

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek bylo v ostravské zoo za přítomnosti zástupců města Ostravy otevřeno zcela nové návštěvnické centrum s restaurací a venkovní terasou. Restaurace se nachází na místě původního občerstvení, poblíž výběhu pand červených.

Foto: ZOO Ostrava

Slavnostní otevření

Článek

Venkovní terasa restaurace nabízí pohled přímo do přilehlého výběhu, který budou obývat zástupci vzácných asijských kopytníků. Součástí budovy je mimo jiné i moderní učebna pro výuku dětí a realizaci dalších vzdělávacích aktivit pro veřejnost. V bezprostřední blízkosti restaurace se nachází zastřešená venkovní učebna a klidová zóna s herními prvky pro děti.

Restaurace nabízí teplá jídla, peče vlastní pizzu, čepuje se zde pivo, podává káva a mnoho dalšího. Projekt Návštěvnické centrum – středisko ekologické výchovy v Zoo Ostrava byl spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci ROP Moravskoslezsko a statutárním městem Ostrava.

Slavnostního otevření se zúčastnili náměstci primátora města Ostravy Dalibor Madej a Jiří Hrabina, ředitel úřadu Regionální rady Moravskoslezsko David Sventek, zastupitelé města, zástupce dodavatele stavby a další hosté.

"Vybudování návštěvnického centra stálo přibližně 55 miliónů korun. Projekt byl spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci ROP Moravskoslezsko a statutárním městem Ostrava," uvedla mluvčí zoo Šárka Kalousková.

Reklama

Výběr článků

Načítám