Hlavní obsah

Nová vedlejší scéna ShakespeareOFF na Černé louce oživí ostravské centrum

Novinky, Martina Raclavská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinkou, která o prázdninách oživí centrum Ostravy, bude ministage ShakespeareOFF. Nabídne zajímavé kulturní zážitky jako letní kino, divadelní představení, hudební vystoupení a další.

Foto: Martina Raclavská

Vedlejší scéna ShakespeareOFF

Článek

Projekt ShakespeareOFF je myšlen jako vedlejší scéna Letních shakespearovských slavností, které na Slezskoostravském hradě pod širým nebem představují hry od Williama Shakespeara.

ShakespeareOFF se stane jevištěm pro volný, doplňující program pro prázdninové obohacení ostravské kulturní scény. V klidném prostředí Černé louky a na zelené trávě vedle Multižánrového centra Cooltour byla právě postavena tato ministage s hledištěm. Divákům nabídne promítání filmových projektů, divadelní představení, hudební vystoupení a spoustu dalších zážitků.

Na scéně bude dán prostor zejména začínajícím uměleckým talentům. Ostravská veřejnost bude mít možnost zhlédnout mnoho zajímavých uměleckých projektů, které budou prezentovány umělci z Ostravy a okolí, ale také z celé České republiky a zahraničí.

Minifestival ShakespeareOFF se odehraje v průběhu července a v termínech od 4. do 13. srpna pod záštitou Multižánrového centra Cooltour, které se snaží podporovat mladé a začínající umělecké talenty. V rámci tohoto projektu bude uveřejněna výzva pro všechny, kteří by chtěli vystoupit a obohatit program. Vstup pro ostravskou veřejnost bude zdarma. Podobný projekt Ostrava ještě nezažila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám