Hlavní obsah

Nemocniční kuchyně připraví 900 jídel denně

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuchyně Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Karviné-Ráji denně pro pacienty i své zaměstnance připraví až 900 jídel, které putují i do nemocnice v sousední Orlové. Aby byly splněny hygienické normy a pacienti si vychutnali teplé jídlo, byla z dotace Moravskoslezského kraje zakoupena nová technika.

Foto: NsP Karviná-Ráj
Článek

Nemocnice za 3,7 miliónu korun zakoupila 13 tabletových vozíků s aktivním ohřevem a příslušenstvím, které by mělo zajistit teplou stravu. Strava pro pacienty totiž musí splňovat přísná hygienická kritéria. Jedním ze sledovaných ukazatelů je výdejní teplota. Ta by neměla klesnout pod 60 stupňů Celsia.

„Doba od přípravy jídla, servírování, až k předání pacientovi je dosti dlouhá a udržet teplotu bylo problémem. Nový moderní systém vychladnutí pokrmů zabrání a my můžeme pacientům podávat stravu v teplotě, v jaké vyžadují hygienické předpisy. Nechybí estetické servírování v podobě nového nádobí, čímž se snažíme zlepšit komfort pacientům,” informovala Pavlína Vránová, vedoucí stravovacího provozu NsP Karviná-Ráj.

Reklama

Výběr článků

Načítám