Hlavní obsah

Nemocnice Prostějov zve na Den diabetu

Novinky, Lucie Drahošová

Nechat si vyšetřit hladinu cukru a krevní tlak, ale především zkonzultovat vhodný životní styl a stravu při diabetu, mohou lidé z Prostějovska zdarma a bez objednávek ve středu 14. listopadu. Nemocnice Prostějov zve zájemce na Den prevence diabetu, který bude probíhat od 7 do 12 hodin.

Článek

„V případě onemocnění diabetem je obvykle nejčastější otázkou strava, její složení, ale i množství. S blížícími se Vánocemi je navíc toto téma ještě ožehavější. Srdečně proto zveme na Den prevence všechny stávající i nové diabetiky, které si chtějí nejen tyto svátky užít chutně, ale i zdravě s ohledem na své onemocnění,“ informovala Mgr. Marie Jouklová, hlavní sestra Nemocnice Prostějov.

Preventivní akce bude probíhat od 7 do 12 hodin v prostorách Lékárny AGEL v přízemí prostějovské nemocnice. V připraveném stánku bude kromě možnosti vyšetřit hladinu cukru a změřit krevní tlak k vidění například i nabídka produktů vhodných pro diabetiky, informace k prevenci a možnost probrat s odborníky vhodnou životosprávu i to, co všechno si mohou lidé s diabetem dovolit a čeho je třeba se vyvarovat.

Navíc bude na místě k dispozici i měření správného postavení nohou přístrojem Revelátor s nabídkou pomůcek pro pohodlnou chůzi nebo měření složení těla přístrojem In Body.

Den prevence diabetu probíhá každoročně v rámci oslav Světového dne diabetu. Cílem akce je zvětšit povědomí o všech typech diabetu a možnosti prevence. Každý rok je diagnostikováno onemocnění diabetem 2. typu u sedmi milionů lidí, a pokud se cukrovka neléčí, končí i smrtí. Jen v České republice se s diabetem léčí přes 800 000 lidí.

Do rizikové skupiny patří například lidé, kteří mají tuto diagnózu v rodinné anamnéze, mají nedostatek pohybu, nezdravě se stravují, nebo trpí nadváhou. Varovné signály, které by měly člověka upozornit na to, že je čas vyhledat lékaře, jsou například úbytek váhy, nedostatek energie, nadměrná žízeň či časté močení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám