Hlavní obsah

Nejsilnější muž světa Jiří Tkadlčík trénoval s českými vojáky v extrémních podmínkách v Afghánistánu

Novinky, Romana Nitková

Držitel titulu Nejsilnější muž světa ve váhové kategorii do 105 kg, přerovský rodák Jiří Tkadlčík, strávil tři dny na českoamerické vojenské základně v horách Afghánistánu.

Foto: Jiří Tkadlčík

Jiří Tkadlčík - třídenní trénink v extrémních podmínkách v Afghánistánu

Článek

Cílem jeho "mise" byl společný trénink s českými vojáky v extrémních podmínkách, zlepšení techniky jejich tréninku a také jejich nálady. Za tímto účelem z Česka do Afghánistánu letecky přepravili z přerovského Chrámu síly nářadí na cvičení - loglift a jednoručku.

I přes obrovskou únavu, po pouhých čtyřech hodinách spánku během letu, Tkadlčík předvedl skvělý výkon již během prvního workshopu, kdy zvedl 307 kg na mrtvý tah.

Neskutečnou sílu pravého strongmana rovněž demonstroval, když za účasti českých vojáků a ministra obrany ČR tlačil před sebou vojenský obrněný vůz PANTHER o váze 34 tun!

Velkou výzvou pro Tkadlčíka bylo rovněž překonání rekordu navštívené vojenské základy v silovém trojboji, který Tkadlčík pokořil pouhými dvěma disciplínami, kdy na bench press dal 206 kg a v deadliftu 310 kg.

V rámci tréninkových workshopů Tkadlčík předvedl také zdvih jednoručky o váze 97 kg a spolu s vojáky trénovali zvednutí logliftu nad hlavu o váze 70 kg. Zpestřením společných tréninků pak bylo i střílení na vojenské střelnici.

Třídenní působení v extrémních podmínkách na vojenské základně hodnotil Jiří Tkadlčík jako velmi přínosné pro obě strany. Vyzkoušel si tak na pár dnů život ve vojenské základně, včetně skromných podmínek ubytování, skvělé kuchyně a také odloučení od rodiny a přátel, které podle jeho slov musí být při dlouhodobém pobytu pro české vojáky velmi náročné.

Reklama

Výběr článků

Načítám