Hlavní obsah

Nejnovější techniky a technologie v medicíně přiblížilo zdravotníkům olomoucké sympozium

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejnovější techniky a technologie v medicíně se staly hlavním tématem 11. ročníku vědecko-výzkumného Sympozia společnosti Agel, které se konalo 5. a 6. října v olomouckém NH hotelu. Na odbornou konferenci se sjelo více než 500 lékařů a zdravotních sester z celé České i Slovenské republiky.

Foto: archiv AGEL

Na sympoziu přednášely desítky zdravotníků.

Článek

Téma nových technik a technologií v medicíně je aktuální ve kteroukoliv dobu. Pro letošní ročník sympozia ale nebylo vybráno náhodou.

„Progrese zavádění nových technologií do každodenní praxe napříč specializacemi nám neumožňuje dostatečně rychle sledovat vývoj a trendy v jednotlivých odbornostech. Vývoj jednoznačně akceleruje,” uvedl předseda organizačního výboru Sympozia a primář chirurgického oddělení novojičínské nemocnice Matej Škrovina s tím, že začátkem minulého století se během deseti let nestalo to, co se dnes běžně odehraje během půl roku.

„Takže toto téma je jednoznačně aktuální a umožní různorodému publiku v relativně krátkém čase seznámit se s tím, co je v současnosti „in“ napříč specializacemi. A takto byl skládaný i program, kdy byli osloveni špičkoví odborníci z jednotlivých oblastí medicíny, aby představili, co se konkrétně děje v jejich oboru, kam směřuje, jaké jsou trendy i předpokládaný vývoj,” doplnil Matej Škrovina.

Tradiční lékařskou a sesterskou sekci na letošním ročníku odborného kongresu nově doplnila třetí, manažerská sekce, na které zaznělo přes 10 přednášek zaměřených na aktuální trendy v řízení a financování zdravotnických zařízení.

Na sympoziu aktivně přednášely desítky zdravotníků, mezi nimi i špičky české medicíny jako například ortoped Pavel Dungl, kardiolog Michael Aschermann, nebo chirurg Zdeněk Krška. 

Reklama

Výběr článků

Načítám