Hlavní obsah

Nejdřív ho chytili s ukradenou kořalkou, pak i s dvěma promilemi v krvi za volantem

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v Kutné Hoře dvakrát během pondělí zadrželi muže ze Svitavska, který zřejmě bez alkoholu nemůže fungovat. A protože pití něco stojí, šel si svou oblíbenou tekutinu ukrást. Večer se rozhodl - bez ohledu na to, že byl pod vlivem alkoholu - změnit místo pobytu a popojet jinam.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Šestatřicetiletého muže nejprve přistihli v obchodním domě na sídlišti v Kutné Hoře při krádeži litrové lahve tvrdého alkoholu v hodnotě 169 korun. Přivolaní strážníci místní městské policie o případu informovali policisty, kteří zjistili, že zloděj kradl opakovaně a v minulosti byl za takový čin potrestán.

„V druhém případě byl tentýž muž večer, jen o několik hodin později přistižen policisty při řízení vozidla Škoda Felicia. Provedená dechová zkouška prokázala u řidiče pozitivní hodnoty ve výši 2,03 promile alkoholu v dechu. Policisté navíc zjistili, že muž řídil i přes vyslovený zákaz,” informovala Vendulka Marečková, tisková mluvčí Policie ČR Kutná Hora.

V případě odsouzení hrozí muži až dvouletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám