Hlavní obsah

Návštěvnost Olympijského festivalu v Ostravě a okolí se blíží padesáti tisícům

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 18. února už uběhl více než týden od zahájení programu, který začal 9. února v Ostravar Aréně, horských střediscích v Jeseníkách a Beskydech a v Korejské vesničce na Masarykově náměstí. Den co den se organizátoři, moderátoři a dobrovolnici snaží, aby návštěvníci areálu byli spokojeni.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 18.2.2018 Olympijský festival Ostrava 2018. Exhibice mladých krasobruslařek BK Ostrava.

Článek

Olympijský festival v Ostravě 2018 téměř praská ve švech. V sobotu a v neděli bylo všude plno a návštěvníci si akce velmi pochvalují. Děti se svými rodiči obcházejí sportoviště, vyzkouší si sportovní disciplínu a poctivě si nechávají procvakávat hrací kartu. Navštívit všechna sportoviště dá práci, a tak, chtě nechtě, musí rodiče do areálů přijít vícekrát.

V neděli 18. února se na hokejové ploše konala velmi pěkná exhibice v krasobruslení, kde se ve svých volných jízdách prezentovaly členky Bruslařského klubu Ostrava pod vedením trenérů Stanislava Žídka a Lukáše Ovčáčka.

Po krásném vystoupení krasobruslařek obsadil Škoda Auto hokejovou plochu Rychlobruslařský klub Skuteč z Pardubického kraje. Když se část členů začala rozjíždět na zvláštních bruslích, tak diváci a zájemci o bruslení zpozorněli.

„Náš RK Skuteč zde dnes bude mít výuku v rychlobruslení s tím, že po předvedení a vysvětlení základních věcí zapůjčíme zájemcům brusle a naši členové pomohou a poradí všem přímo při jízdě na ploše. Náš klub čítá v současnosti 12 členů. Trénovat a závodit jezdíme do Polska, Německa nebo do Itálie. Nože, jak jim říkáme, jsou dlouhé asi 40 cm, ale délka se přizpůsobuje délce boty. Pravdou je, že ti kteří jezdí krátké tratě - sprinty, tak mají kratší brusle, ti co jezdí dlouhé tratě tak mají brusle delší. Šířka nože je asi 1,2 mm,” vysvětlil technické parametry trenér Roman Vodička st.

Na venkovní galerii Ostravar Arény mají zájemci k dispozici VISA pumptrackovou dráhu. Připraveny jsou tři dráhy. Skateboardy a longboardy je možné zapůjčit a zúčastnit se závodů. 

„Pumptracková dráha přináší zájemcům vlastně suchou přípravu na zimu. Ježdění zpevňuje tělo, nacvičuje rovnováhu. Dráha je ve všech případech statická. Jezdec se pohybuje přitlačování těžiště k podložce a uvolňováním těžiště nahoru. Tím nabírá rychlosti v pohybu vpřed,” vysvětlil rozhodčí a trenér Juraj Varčík.

Na oválu okolo hokejové plochy proběhla autogramiáda, které se zúčastnil horolezec Leopold Sulovský, bývalá česká gymnastka a později atletka, držitelka šestnácti světových rekordů ve skoku o tyči Daniela Bártová a Jakub Janda, skokan na lyžích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám