Hlavní obsah

Národní divadlo moravskoslezské chystá premiéru hry Paní Bovaryová v režii Petra Gábora

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další premiérou činohry Národního divadla moravskoslezského v Ostravě bude 16. listopadu dramatizace známého díla Gustava Flauberta Paní Bovaryová. Režisérem očekávané inscenace, ve které titulní roli vytvoří Izabela Firlová, je Peter Gábor.

Foto: Radovan Šťastný

Dramaturgyně Alice Olmová a režisér Peter Gábor během zkoušek.

Článek

Adaptace slavného francouzského románu, jenž patří mezi základní kameny světové literatury. Mladá Ema touží žít a snít a její až po uši zamilovaný muž Karel by jí rád splnil, co jí na očích vidí. To, po čem Ema skutečně touží, jí však dát nemůže.

Romantické sny se utápí v propastné ordinérnosti a všudypřítomné nudě francouzského maloměsta a touha po vzrušení je čím dál větší… Jak tenká je hranice mezi splněným snem a osudovou chybou?

Na inscenaci Paní Bovaryová, která je uváděna v překladu Dany Melanové a dramatizaci Veroniky Vavrouškové, se vedle zmíněného režiséra dále podílejí dramaturgyně Alice Olmová, Michal Syrový (scéna), Alena Schäferová (kostýmy) a Kristýna Slezáková (pohybová spolupráce).

Vedle Izabely Firlové v titulní roli se dále objeví například Petr Houska (Charles Bovary), Lucie Končoková (Bertha), František Večeřa (Farář), Alexandra Gasnárková (matka Bovaryová), Vladimír Čapka (Otec Rouault), Marie Logojdová (Jeptiška), David Viktora (Lékarník Homais), Renáta Klemensová (Homaisová), Vladimír Polák (obchodník Lheureux), František Strnad (Rudolpho de Boulanger) a Vít Roleček (Leon)

Premiéra „hořkého příběhu o sladké dívce a její ztrátě iluzí“ proběhne ve čtvrtek 16. listopadu v 18.30 hodin na scéně Divadla Antonína Dvořáka. První repríza je na programu v sobotu 18. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám