Hlavní obsah

Nalezená koza řádí bez psího kamaráda v útulku jako čert

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to jako z pohádky, žila byla koza a pes... Vyšli sobě na procházku a vše dopadlo dobře. Velké překvapení prožila v pondělí řidička, která v Lysolajích spatřila na procházce nesourodou dvojici - kozu a psa. Na stopaře nevypadali, spíš na útěkáře. Ze strachu o tuláky je zavezla do útulku v Praze-Troji.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Pes s kozou pobíhali v příkopu vedle silnice a bylo jim do vesela. Řidička z obavy, aby psa někdo nesrazil, zastavila a pokusila se ho k sobě přivolat. To se jí po malé chvilce podařilo.

K jejímu překvapení k ní přiběhla také koza. Když se snažila psa naložit do auta, koza se od něj odmítala vzdálit a důsledně vyžadovala jeho společnost. Nakonec je naložila to auta oba a odvezla je do útulku.

Obě zvířata absolvovala vstupní veterinární prohlídku a byla ošetřena proti vnitřním a vnějším parazitům. Jeden a půl roku starý pes se jmenuje Pongo a byl očipován na Slovensku. Koza nebyla ani očipována, ani označena ušními známkami, proto ji ošetřovatelé označili. Jedná se o kozu pravděpodobně holandského zakrslého plemene starou přibližně sedm měsíců.

„Po prohlídce ošetřovatelé umístili psa do kotce a kozu do ZOO koutku. Podle zaměstnanců útulku nese koza rozdělení velmi těžce. Po zavření do chlívku vztekle mečí, převrací misky a dožaduje se přítomnosti psa. Zaměstnanci uvažují o tom, že je ubytují společně. Zatím je jen společně venčí. Koza je na psa silně fixována. Následuje ho na každém kroku,” sdělila mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Reklama

Výběr článků

Načítám